РЕСТОРАНТ „ЛА КАВ“
В Средновековието залата за пиршества винаги е била сърцето на замъка. Там владетелите посрещали гостите си, радвали се на славните си победи, вдигали тостове с най-сладкото си вино. Пренесохме тази традиция за споделянето на хубавите моменти и празнуването на живота и в ресторант „Ла Кав“. Просторен и в същото време уютен, той разполага с 60 места. Менюто му отразява концепцията ни за космополитност и едновременно с това за семпло приготвяне на храната, защото сме сигурни в произхода и качеството й. Използваме свежи сезонни продукти, които нашият шеф лично подбира от градините и стадата на локални производители. Зехтинът идва специално за нас от остров Крит. От различни места по света в кухнята ни пристигат екзотични подправки и съставки за едно по-глобално кулинарно преживяване. Така в менюто ни се пресичат различни култури чрез своите специфични вкусове – агнешко с куркума, пъстърва в севиче стил с лайм, охлюви по бургундски.
СПЕЦИАЛИТЕТИ
Препоръчваме ви да опитате и специалитетите от прясно уловен дивеч – фазани, яребици или зайци.
Не пропускайте да подсладите гостуването си и с порция домашна нуга със сладко от грозде каберне совиньон от лозята на Шато Копса – десерт, превърнал се в запазена марка на „Ла Кав“.
Винената ни листа е лимитирана и включва единствено вина, произведени в Шато Копса.
CHEF’S CHOICE MENU
И защото изкуството да посрещаш гости е наша философия, главният готвач на „Ла Кав“ е готов да изпълни гастрономическите ви желания по предварителна заявка. Разширили сме и традиционното си меню с вегетарианска алтернатива и Chef’s Choice Menu.
Само нашите гости имат удоволствието и привилегията да опитат ограничените серии вина от сингъл барели и реколти, изчерпани на пазара.